Smaken av Jul
Vår meny for julesesongen har vi viet til det tradisjonelle. Råvarene er lokale fra Ryfylke, og vi ivaretar de norske tradisjonsrike julerettene med alt tilbehøret som man kan ønske seg.
Julen er tiden hvor bruken av mange av konserveringsmetodene har vært svært viktige. Konserveringsmetoder som speking, tørking, sylting, er en viktig del av våre juletradisjoner, om vi er klar over det eller ei. Metodene har vært brukt for å konservere, utnytte og tilberede råvarene på best mulig vis.
Vi tilstreber at alle våre råvarer er produsert av leverandører og bearbeidet av bedrifter vi har rundt oss her i fantastiske Ryfylke.
Retter servert på tallerken
Sjernarøytunets Julebuffè
Alt som er godt og hører julen til:
På Sjernarøytunet så ønsker vi å innlede alle våre menyer og selskaper med litt ganefryd.
– En liten appetittvekker eller tre, - servert ved ankomst og gjerne
Her er noen eksempler på Sjernarøytunets ganefryd:
Butterdeig med røkelakskrem og dill
- - - - - -
Pepperost med glaserte beter og rugknas
- - - - - -
Syltet kveite og krydderkål
- - - - - -
Sprø potetvaffel med ryfylkerøre og rogn